Palvelut

Hammashoito

Lemmikin suun terveydenhuolto on tärkeä osa lemmikin kokonaisvaltaista hyvinvointia. Hampaat tulisi huoltaa säännöllisesti ja suosittelemmekin hammashoitoa vuosittain kahden vuoden iästä ylöspäin. Suun röntgenkuvaus on myös tärkeä osa hammassairauksien diagnostiikkaa. Hammassairauksiin perehtyneet eläinlääkärimme osaavat auttaa lemmikkisi hammasvaivoissa.

Hampaiden päivittäinen harjaus on tehokkain keino ennaltaehkäistä plakin ja hammaskiven muodostumista sekä iensairauksia.

Teemme molemmilla klinikoillamme hammaskivenpoistoja, sekä suun röntgenkuvaustutkimuksia ja hampaiden kirurgisia poistoja.

Teemme kaikki hammashoidot inhalaatioanestesiassa. Klinikoillamme on nykyaikaiset anestesiavalvontamonitorit sekä hoitaja tarkkailee anestesiaa läpi toimenpiteen.

Hammashoitoon ja anestesiaan valmistautuminen:

  • Ruokapaasto 6-8h ennen toimenpidettä. Ei enempää kuin 10h. Pentujen ja nuorien koirien paasto-ohjeen saat klinikalta. Mikäli lemmikilläsi on pysyvä lääkitys niin kysy lääkkeenanto- ja paasto-ohje klinikalta.
  • Koiran tullessa anestesiatoimenpiteeseen suosittelemme kunnon lenkitystä, jotta koiralle ei tule vahinkoja alle klinikalla. Anestesian jälkeen loppupäivä menee tokkurassa, joten silloin liikunta tulisi pitää minimissä.

Anestesiatoimenpiteen jälkeen:

  • Hammaspoistojen jälkeen lemmikki saa kotiin kipulääkkeen. Mikäli jokin kipulääke on todettu lemmikillesi epäsopivaksi tai sinulla on jo kipulääkettä valmiiksi kotona niin kerrothan tästä hoitajalle sisäänkirjauksen yhteydessä.
  • Hammaspoistojen jälkeen lemmikille tulisi antaa pehmeää ruokaa noin kahden viikon ajaksi. Koirille käy myös turvotettu nappula.
  • Mahdollisuuksien mukaan lemmikkiä tulisi valvoa loppupäivän ajan. Potilaat kotiutamme kuitenkin vasta kun he ovat kunnolla hereillä ja jalkeilla.

Tampereella teemme hammaskirurgiaa hammaspäivinä (noin 3pv/viikossa.) Otamme hammaspäivinä potilaat sisään klinikalle portaittain. Suun tilannetta on hankala arvioida etukäteen, joten porrastuksella saamme joustavuutta hammaspäiviin, jolloin parhaassa tapauksessa lemmikin suun saa kuntoon vain yhdellä nukutuksella.  Mikäli eläimesi on erityisen arka tai agressiivinen niin kerrothan tästä aikaa varatessasi, jotta voimme varata teille päivän ensimmäisen ajan.

Yleisimpiä hammasongelmia kissalla ja koiralla:

  • Parodontiitti eli hampaan kiinnityskudoksen sairaus
  • Hammassyöpymäsairaus (TR eli tooth resorption, vanha nimitys FORL)
  • Hammasmurtumat
  • Irtoamattomat maitohampaat

Varaa aikasi netissä
Tutustu hinnastoon