Palvelut

Röntgenkuvaus on tärkeä apu monen sairauden tai tapaturman diagnosoinnissa. Teemme myös viralliset röntgenkuvaukset, tiineysröntgenit sekä varjoainetutkimukset. Röntgentutkimuksia tehdään Hämeenkyrön toimipisteessämme. 

Hammasröntgenillä pystytään tutkimaan hampaiden juurien kuntoa sekä erilaisia hammassairauksia. Hammasröntgenkuvaukset ja hampaiden poistot tehdään Tampereen toimipisteessämme.

Ultraäänitutkimus on tärkeä apu monen sairauden tai tapaturman diagnosoinnissa. Pystymme tutkimaan ultraäänellä sisäelimet, ottamaan virtsarakosta punktaattinäytteitä sekä tarkistamaan tiineiden narttujen sikiöiden tilaa. Ultraäänitutkimuksissa käytössämme on väridoppler ultra kahdella eri anturityypillä, jolla pystytään valikoimaan tutkitaanko kohdetta pinnassa vai syvemmällä eläimessä.

Teemme hammaskivenpoistot (sis hammastarkastuksen ja hampaiden kiillotuksen), Suun röntgenkuvaukset, maitohampaiden poistot sekä hampaiden poistot. Hammashoidot tehdään inhalaatioanestesiassa.

Hammasröntgenkuvaukset ja hampaiden poistot tehdään Tampereen toimipisteessämme.

Teemme monenlaisia pehmytkudosleikkauksia, mm. patinpoistot, sterilaatiot, kastraatiot, keisarileikkaukset. Emme tee luustoleikkauksia.

Klinikallamme omassa laboratoriossa pystytään tutkimaan perusverinäytteet, virtsanäytteet, ulostenäytteet, iho- ja korvanäytteet sekä bakteeriviljelyt. Oman labran tulokset saadaan useimmiten käynnin aikana. Lähetämme näytteitä tarvittaessa myös ulkopuoliseen laboratorioon.

Meillä löytyy asiantuntemusta lisääntymisongelmien ratkomiseen: on kyseesssä sitten tiinehtymisongelma tai astutusongelma. Ota yhteyttä ja autamme mielellämme!

Erilaisia akupunktiopisteitä stimuloimalla aiheutetaan elimistössä hienon hieno reaktio, josta stimulaatio kulkeutuu sähköisesti hermosäikeitä pitkin elimistön hermokeskuksiin.

Akupunktio vaikuttaa eläimen elimistössä paikallisesti ja systeemisesti, eli koko eläimeen. Akupunktiolla voidaan usein helpottaa mm. paikallista akuuttia kipua, vähentää lihasjännitystä, laukaista lihasspasmeja ja trigger-pisteitä, helpottaa kroonista pitkään jatkunutta kipua, vaikuttaa ja tasapainottaa elimistön omaa hormonituotantoa ja vaikuttaa kokonaisuudessaan hermoston toimintaan. 

Yhä enenevässä määrin akupunktiota käytetään maailmalla täydentävänä lääketieteellisenä hoitomuotona yhdessä peruseläinlääketieteen, lääkitysten, ravitsemuksen, lisäravinteiden ja esimerkiksi fysioterapian ja muiden kuntoutusmuotojen kanssa, ja on erinomainen hoitomuoto esimerkiksi erilaisten leikkauksien jälkeisessä kuntoutuksessa.

Akupunktiolla ei voida hoitaa kaikkia sairauksia tai elimistön häiriötiloja, mutta oikein ja hyvin tehtynä akupunktio on usein erittäin toimiva hoitomuoto ja hyvä lisä perushoitoon. Akupunktio voidaan varsin menestyksekkäästi yhdistää lähes kaikkiin peruseläinlääketieteellisiin toimenpiteisiin ja hoitoihin.

Jokainen lemmikki on yksilö, eivätkä kaikki ruokintamallit ja/tai raaka-aineet sovi kaikille. Lemmikin mahdollinen sairaus vaikuttaa ruokintasuunnitelman tekoon merkittävästi – esimerkiksi lääkkeiden ja ravinnon interaktiot eli yhteisvaikutukset tulee ottaa huomioon ruokintatekniikan suunnittelussa. Tästä syystä sairaan lemmikin ravitsemuksellisen tukihoidon suunnitteleminen kuuluu eläinlääkärille – yhteistyössä alan asiallisen ja riittävän koulutuksen saaneiden ammattilaisten kanssa.

Lemmikin mahdolliset sairaudet, rajoitteet, aktiivisuus ja elämäntilanne – myös omistajien osalta – otetaan aina huomioon. Tarvittaessa potilaalle tehdään vastaanotolla laajempia tutkimuksia, tai lähetetään potilas laajempiin jatkotutkimuksiin ennen lopullisen ruokavalion suunnittelua.

Klinikallamme on myynnissä kattava valikoima vapaan kaupan tuotteita lemmikin terveydenhoitoon sekä valikoima erilaisia tarvikkeita ja makupaloja. Koirille ja kissoille löytyy Royal Caninin ja Specificin terapeuttiset ruokavaliot erilaisten sairauksien hoidon tueksi.

Teemme tarvittaessa myös kotikäyntejä tai autamme lemmikkisi kuljetuksessa klinikallemme. Kysy tarjousta puhelimitse tai sähköpostilla.

Eutanasia voidaan tehdä klinikalla tai kotikäyntinä. Tuhkaukseen käytämme Hämeenkyrössä sijaitsevaa Vet-Praxis eläinkrematoriota. Lemmikin tuhka on mahdollista saada yksilöllisessä uurnassa kotiin.